fejlec

Bács-Kiskun megye iskolái kiemelkedően szerepeltek a Diákolimpián

 

 

            A Magyar Diáksport Szövetség 2020. január 22-én, szerdán tartotta a 2018/2019-es tanév Diákolimpia pontversenyének eredményességi díjátadóját.

Az általános iskolák között országos első helyen végzett a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. Testnevelő tanárok: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia, Rekedt-Nagy Zoltán, Nádasdi Péter. Atlétáik két diákolimpiai csúcsot is megdöntöttek. Leány IV. Kcs többpróbacsapatuk és Kovács Richárd súlylökő atlétájuk döntött rekordot.

A középiskolák között második helyen végzett a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium. Testnevelők: Nyilas Beáta, Kovács Gergely, Ábel József, Szabó Tamás. Az intézmény sportskáláján az atlétika szinten minden szakága, a kosárlabda és röplabda lett a legeredményesebb, de labdarúgóik, kézilabdásaik is országos szinten versnyeztek. Egyéni sportolóik a szakszövetségi diákolimpiákon számtalan érmes helyet szereztek. A pontos eredmények megtalálhatóak a bacsiaksport.hu honlapon.

Az MDSZ minden évben díjazza a megyék legeredményesebb testnevelőit is. Idén ezt a címet Szabó István, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tetnevelőtanára érte el. Szabó tanár úr évtizedek óta kiváló utánpótlást nevel röplabda sportágban. Kiváló eredményeket érnek el tanulói az atlétika különböző szakágaiban is. Tehetségfelismerése és tehetséggondozó munkája, szakmai tudásával együtt a legkiválóbb testnevelők közé emeli.

A díjakat Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a nemzet sportolója, Príma Primisszima díjas és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át.

 

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András