fejlec

 

A diákolimpia legsikeresebb iskoláit díjazta a Magyar Diáksport Szövetség

 

országos diákolimpia 1

 

Különleges díjátadó ünnepségen vehettek részt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola testnevelői. A Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott rendezvényen az ország legeredményesebb iskoláit jutalmazták, akik a Magyar Diáksport Szövetség pontversenyében az élen végeztek. A pontversenyben minden országos döntőn elért helyezést vesznek figyelembe és összesítik az eredményeket. A kecskemétiek évek óta az ország legjobbjai közé tartoznak és nagy örömünkre a 2014-2015-ös tanévben a 2. legeredményesebb iskola lett az ország általános iskolái közül. Az Arany János Iskola röplabdában nyert bajnoki címei, a Lánchíd Sportiskola tornászainak bajnoki címei, valamint a közösen kiállított atléta csapatok helyezései járultak hozzá a sikerhez. Külön örömet jelentett, hogy a megyékből 1-1 testnevelőt díjaztak, akik a legtöbb pontot gyűjtötték. Bács-Kiskun megye legjobbja az elmúlt tanévben Bálint Erika a Lánchíd Iskola tornászainak felkészítője bizonyult. Czunyiné Bertalan Judit oktatásért felelős államtitkártól a díjat az intézmény képviseletében Mészáros Katalin a Lánchíd tagintézmény vezetője, valamint Nagy Péter és Adamik Zoltán testnevelők vehették át. Bálint Erika Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vette át a legeredményesebb testnevelő díjat.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport olyan polgári erényekre tanítja meg az embert, mint az összetartás, az önfeláldozás, a kitartás, tisztesség és a fair play, amelyek egyben az iskola és a nevelés céljai is.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a testnevelő tanároknak nagy szerepük van a tehetségek felfedezésében, ehhez igazi pedagógusi véna mellett a sport és a gyerekek iránti elkötelezettségre is szükség van.

 

[Not a valid template]

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András