fejlec

 

Témanap

Pályaorientációs Tanévnyitó Szakmai Konferencia

 

2017. október 9-én szakmai előadásokat hallgattunk meg kolléganőmmel a Pályaorientációs Tanévnyitó Szakmai Konferencián a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

A szakmai konferencián hasznos információkkal lettünk gazdagabbak, melyeket kollégáimmal is megosztottam október 19-én, a témanapon.

A programot Ördög Dóra BKMKIK szakképzési igazgatója nyitotta meg majd megnyitó gondolatokat mondott Zsámboki Anna a KLIK Kecskeméti Tankerületének vezetője.

Leviczky Cirill a Kecskeméti Szakképzési Centrum igazgatója tájékoztatójában elhangzott, hogy a mai munkaerőpiacon szükség van 20%-ban diplomásra, 10%-ban érettségizettekre és 70%-ban szakképesítéssel rendelkező munkavállalóra. Bemutatta a Szakképzési Centrum intézményeinek kínálatát.

“Jövőd a tét!” – Almási László a BKM-i Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálynak főosztályvezető helyettesének előadásán az Iparkamara által nyújtott szolgáltatásokról hallottunk. Többek között arról, hogy milyen humán szolgáltatási feladatokat látnak el. Pályaválasztási osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket, pályaválasztási kiállítást, üzemlátogatást, állás- és karrier börzét szerveznek.

“Hát Én immár MIT válasszak?” – A pályatanácsadás lehetőségeiről számolt be Hajagos Kis Margit a BKM Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási tanácsadója.

A “Különleges bánásmód a Kecskeméti EGYMI-ben” című előadást Homoki Márta intézményvezető-helyettes tartotta. Kihangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartják az SNI tanulók pályaválasztásának támogatását. Ennek érdekében az EGYMI 5 éves programot dolgozott ki, melynek része a városban tanuló 8. osztályos tanulók feltérképezése, hospitálások a szakiskolákban és az esetmegbeszélések.

A “Tevékenyítő pályaorientáció” című előadás témája a rendhagyó technikaórák volt, Bársony István a BKMKIK pályaorientációs tanácsadójának előadásában.

Végül a rendhagyó technika órán szerzett élményeinkről és tapasztalatainkról számoltam be kollégáimnak.

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András