fejlec

 

MTMI élmény jellegű szakkörök

 

A szakkörök célja, hogy a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai (röviden MTMI) jellegű pályákra történő jelentkezést népszerűbbé tegyék a gyerekek körében. A tanulók későbbi szakmai orientálódását már a felső tagozat első éveitől kezdődően támogatni kell, így a középiskolai felvételin könnyebben választhatják a számukra megfelelő iskolát.

A szakkört 5. és 6. osztályosoknak tartjuk matematika, informatika, technika és a természetismereti tantárgyakhoz kapcsolódóan. A gyerekek élményközpontúan, a tanórákat elkerülő eszközök segítségével ismerkednek meg az említett tárgyakkal. A foglalkozásokon minden jelentkező diák bepillantást nyer a programozás, prezentációkészítés és a logikai, matematikai alapú játékok világába.

Célunk, hogy a fentieken kívül fejlődjenek kommunikációs, logikai és kreatív gondolkodási képességeik. A változatosan felépített témákon és a havi rendszerességgel megtartott szakkörökön keresztül közelebb kerülnek a gyerekekhez a nehéznek “ítélt” tárgyak. A program célja továbbá, hogy egy egész éven át tartó, szórakoztató és hasznos elfoglaltságot adjon az érintett évfolyamoknak.

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András