fejlec

Az összefogás diadala

 

A Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a tanév során legeredményesebben szereplő iskolákat a Diákolimpia Országos döntőin elért eredményeik alapján. Az összes magyar iskola részt vesz ebben a megmérettetésben, de pont ?csak? az országos döntőbe jutó 1-8 helyezettnek jár.

 

első

(A kép a HIROS.HU-ról származik)

 

Az elmúlt tanévben nagy örömünkre a pontversenyt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola csapata nyerte. A három iskolából álló intézmény évek óta az ország legjobbjai közé tartozik. Egyfelől elvárás a jó szereplés, hiszen a Lánchíd Utcai Sporttagozat része az intézménynek, az Arany röplabdásai pedig évtizedek óta meghatározó szerepet játszanak a magyar diáksportban.  A hagyományokat az elmúlt tanévben is tartották. Az ?aranyosok? két korosztályban is a legjobbak közé kerültek röplabdában, a ?lánchíd? lány tornászai szintén remekeltek. Az atléta csapatokba pedig mindkét iskola delegált versenyzőket, ahol hat csapat is az értékes pontszerző helyen végzett.

 

második

(A kép a HIROS.HU-ról származik)

 

Ez az együtt dolgozás meghozta a sikert, hiszen a pontszámításban előny, ha valamelyik iskola több sportágban is eredményes tud lenni. Természetesen a siker a tehetséges gyerekek mellett az összedolgozó testnevelői kollektívának is köszönhető. Az Arany Iskolában Kállai Zsuzsanna, Nagy Péter és Szabó István, a Lánchíd Iskolában Bálint Erika, Szabó Gabriella és Simity László remekelt. A munkaközösséget Adamik Zoltán irányította.

 A díjat Balogh Gábor egykori diákolimpikon, az MDSZ elnöke és az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkára, Sárfalvi Péter osztotta ki az MTA Kodály termében. Az intézmény nevében az első helyezést Lovrity Sándorné intézményvezető és Adamik Zoltán, az intézményi sportmunkaközösség vezetője vette át. 

A cikk forrása: HIROS.HU

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András