fejlec

 MobileKids komplex közlekedésbiztonsági oktatóprogram

Moki

MoKi, a MobileKids kampány kedves figurája mindent tud a biztonságos közlekedésről – és azért jött, hogy a tudását átadja a gyerekeknek.

Segítségével játszva tanulhatják meg a közlekedés szabályait, például azt, hogyan kell helyesen viselkedni az utcán és a járműveken, mire kell leginkább odafigyelni a zebránál és a közlekedési lámpáknál, megismerkedhetnek a legfontosabb kresz-táblákkal, és megtudhatják azt is, mi az, amit feltétlenül magukkal kell vinni, ha biciklizni indulnak.Tanórai keretben minden alsó tagozatos diákunk részese ebben a tanévben a MobileKids komplex közlekedésbiztonsági oktatóprogramnak, amelyet Kecskemét város önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerülete is támogat. A Daimler AG által létrehozott programban a Mercedes-Benz és a KTI által felkészített mentorok segítik a pedagógusok munkáját mind az elmélet, mind a gyakorlat terén, hiszen minden taneszközt, segédanyagot, KRESZ-pályát, kerékpárt biztosítanak a megvalósításhoz.

Ugyanakkor a szülőket is aktív részvételre kérik: a MobileKids program honlapján összefoglalták a 6-10 éves gyermekek fizikai és szellemi fejlettségének közlekedésbiztonsági szempontból fontos jellemzőit, s ötleteket adnak a képességek fejlesztésére.

Regisztráció után a diákok online játékokkal, tesztekkel bővíthetik közlekedési ismereteiket, és részt vehetnek egy MoKi rajzpályázaton is, ahol a legjobb 10 alkotás Kecskemét városának különböző helyszíneit fogja díszíteni. Az idei tanév zárásaként május végén rendezik meg Kecskeméten a MoKi Kupát, amire a félév során legjobban dolgozó és legaktívabb kecskeméti alsós osztályok kaphatnak meghívást. A MoKi Kupa győztes osztálya értékes ajándékban részesül.

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András