fejlec

Természettudományos és digitális tehetségműhely az Arany János Általános Iskolában

 

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-MTTD-20-0005, a támogatás mértéke 1.305.000 Ft.

 

Az Arany János Iskolában megvalósuló, „Rövidzárlat- kalandozás az ipari robotok világában” címet viselő tehetségműhely célja a beválogatott tehetségek logikai-matematikai, digitális és természettudományos kompetenciáinak fejlesztése.

 

A tehetségműhely foglalkozásain résztvevő 12 tanuló az iparban alkalmazható robotok témájából kiindulva ismeri meg a helyhez kötött és mobil robotok működésének elveit, a robotok munkavégzésben betöltött szerepét. A foglalkozások során a gyermekek elsajátítják a robotika, a programozás elméleti és gyakorlati alapjait. Tapasztalati úton (Autóflex gyárlátogatás ipari robotok megtekintése, Informatika Történeti Múzeum, Látványlabor felkeresése) ismereteket szereznek az ipari termelésben használható robotokról, algoritmusokról. Megépítik saját helyhez kötött, mobil robotjaikat, miközben a problémamegoldó gondolkodásuk, kezdeményezőképességük, vállalkozói kompetenciájuk, kreativitásuk is fejlődik. A program tehetségnappal zárul, ahol lehetőség nyílik az év során készített munkák bemutatására.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 

        Galéria

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András