fejlec

Körbe-körbe Asimov tehetségműhely az Arany János Általános Iskolában

 

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül kerül. A „Körbe-körbe Asimov” címet viselő projekt azonosító száma: NTP-MTTD-19-0040, a támogatás mértéke 1.290.000 Ft.

 

Az Arany János Általános Iskolában lebonyolított tehetséggondozó program céljaként tűztük ki a résztvevők érdeklődésének, motivációjának növelését a természettudományok, a természettudományos kísérletek, informatikai ismeretek, programozási nyelvezet iránt. A résztvevők tapasztalati úton ismereteket szereztek a megújuló energiával működtető járművekről, algoritmusokról. A program tehetségnappal zárult, ahol lehetőség nyílt az év során készített munkák bemutatására. A közönség előtti bemutatkozással az önbizalom erősítése valósult meg.

A program résztvevői az alapítvány által támogatott iskola 7-8 osztályos tanulói közül kerültek ki. A foglalkozássorozat tehetségazonosítással indult, a Renzulli-Hartmann skála, a Tóth-féle Kreativitásteszt kiértékelésének eredménye mellett a szabadidő eltöltésére vonatkozóan is szereztünk információkat a résztvevőkről. A beválogatásnál figyelembe vettük a tanulói képességeket, külső-belső motivációkat, az előzményként megvalósult tehetségműhely éves munkájában való aktivitást, elért eredményeiket, a támogató szülői hátteret. A résztvevők az ismerkedés, az önismereti foglalkozások után tanulásmódszertani technikákat sajátítottak el. Közösen megbeszéltük a műhelymunka céljait, tevékenységeit. A heti rendszerességgel zajló műhelyfoglalkozásokon a tanulók a robotika, a programozás elméleti és gyakorlati alapjaival ismerkedtek meg. Tapasztalatokat szereztek a megújuló energiával működtethető járművekről. Algoritmusokat írtak, “Scratch” programozási nyelv alkalmazásával egyszerű programokat készítettek Bee-bot és Blue-bot segítségével. Megépítették saját alaprobotjaikat, amelyeket különböző kiscsoportos projektfeladatokban fejlesztettek tovább. Rövid kisfilmet forgattak a tehetségműhely tevékenységeiről, a kisfilmben beszéltek megszerzett tapasztalataikról is. A pályázat tehetségnappal zárult, online felületen. Ennek keretében a tehetségműhely foglalkozásain elkészült produktumokat mutatták be a tehetségek, valamint a megvalósítás során szerzett élményeiket is összefoglalták.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

 

Galéria

 

 

 

angol

English

Védőháló

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv mtm Tehetségpont Ökoiskola Határtalanul európai iskolagyümölcs-program Digitális témahét xclass Fenntarthatósági témahét Digitális Témahét 2018 Digitális Témahét 2019 Digitális Témahét 2020

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András